top of page

Personalitățile Marii Uniri

centenar-marea-unire-a-romaniei-logo-6CD

În data de 15.11.2018, în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, a avut loc activitatea metodico-științifică și culturală intitulată ”Personalitățile Marii Uniri”, întrucât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Unire.

Activitatea s-a derulat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Constanța și s-a bucurat de participarea bibliotecarilor, a profesorilor documentariști din județul Constanța, precum și de interesul elevilor și al cadrelor didactice din liceu. Întâlnirea a fost sprijinită de echipa managerială a Colegiului Economic Mangalia, alcătuită din profesor Simona-Raluca Ciobănel, directorul instituției și profesor Cornelia Tănase, director-adjunct.

Activitatea s-a constituit într-o lecție deschisă, interdisciplinară, între istorie și literatură pe tema Marii Uniri. Au participat elevii clasei a XII-a A, coordonați de profesor doctor Mihai Sandu și profesor Nebie Amet.

Elevii au prezentat materiale interesante, mărturii din documentele vremii legate de Marea Unire și Primul Război Mondial, evenimente care s-au reflectat artistic în literatura și presa vremii.

Întâlnirea a continuat cu un moment de animație culturală asigurat de un grup de elevi talentați coordonați de profesor Gabriela Apostu. Aceștia au încântat audiența cu poeme și cântece cu mesaj patriotic.

Întâlnirea a fost o reușită dovedindu-se încă o dată că Centrul de Documentare și Informare este inima instituției școlare care găzduiește activități diverse și atractive.

1332059748.png
bottom of page